Sovrums inspo

 
Svårt att få till bra bilder med mobilen när vi inte har något ljus i lägenheten. Men såhär är det tänkt att vårt sovrum ska se ut. Till höger ska vi ha en stor garderob med skjutdörrar, jag ska se till så jag har intergrerat sminkbord i garderoben. Tänk er att man öppnar, drar ut en liten pall och sätter sig, perfekt! Skohylla är ett måste, kommer va helt kär i vårt sovrum!
 
 
 
 
Sängen blir en svart Jensen J6 med svarta sängbord, har inte bestämt ännu vilka.
 
 
 
 
Sänglamporna blir från House Doctors "game" kollektion. Den har en 70cm lång arm så man kan dra in ljuset i sängen. Skulle dock vilja se den i verkligheten först, men har inte lyckats springa förbi den ännu. Men tror de blir jätte bra.
 
Jag tänkte att sovrummet ska vara väldigt mörkt och murrigt. Vi använder inte det till mer än att sova och byta om, då är det nästan bra med dessa dova toner. Sen får man piffa till allt med sängkläder, överkast och kuddar för att det inte ska bli allt för sterilt. Men det är ju någonting som mer "växer fram" med tiden. Friskt vågat hälften vunnet, man får ju inte vara ett fegsnöre, i värsta fall får man väl måla om!

Påsk skryt

 
Jag måste bara få skryta lite mer om min Farmor och Farfars fantastiska påskbord. De är så duktiga trots att de börjar närma sig 90 båda två. För bara några år sedan var det dubbelt så mycket rätter, allt hemlagat såklart. Nu har det minskat lite, vilket är förstårligt, men fortfarande så önskar jag att varenda människa borde få testa deras julbord och påskbord.
 
Helt fantastiskt och så gott, längtar redan tills nästa år!

Balkongdörrar!

 
Nu är dörrarna uppe! Det har målats för andra gången. Idag kommer vi plattsätta badrummet, nu går det fort vill jag lova.
 
Skönt det för i början var det väldit mycket sturl med allting. Ingenting fungerade som det skulle och mycket beslut på en begränsad tid gör en helt osäker. Finns ju vissa saker man kunde ha gjort annorlunda inser man nu i efterhand. Men inga avgörande saker. Överlag tror jag att allt kommer fungera väldigt bra. Och 4 månader på svärföräldrarnas madrass börjar ta ut sin rätt om jag ska vara ärlig!

Vola koppar!

 
Nu hittade jag bara en halvbra bild, men strunt i det! 
 
Vola i koppar, fruktansvärt snyggt! Jag har blivit (och nog alltid varit) ett stort fan av koppar och metalltrender! Det passar i stilen "salt och sött". en "söt" cararra bänkskiva och en "salt" kopparkran. Jag kan inte tänka mig något snyggare just nu! Givetvis ska hela kalaset helst vara vägghängt också! Vi får se om vi kan få till det hemma hos oss!

Framsteg!

 
 
Det går framåt sakta men säkert! På bara några dagae har de fått upp och gipsat igen takfönstrena i vardagsrummet/köket. Blir riktigt fint! Släpper in mycket ljus och ger en luftigare känsla i rummet! Man får även ett hum om hur det kommer se ut när vi har satt upp en balkongdörr och ett lika stort takfönster! Det här blir så jäkla bra!
 

Glad Påsk


Fönster hall

 
I hallen blir det ett lite mindre takfönster! Nu äre förvisso väldigt mörkt när jag tog bilden, men själva känslan i vår numer väldigt långa hall blir väldigt ljus och fin! Enda som grämer mig nu är hur vi ska göra med belysningen i hallen, det är jättesvårt! Jag har funderat flera veckor nu utan att komma till någon bra slutsats. Jag tänker mig någon form av vägghängd belysning som sitter i en rad. Men från vision till att hitta det man tänkt sig i verkligheten är ibland ett stort hopp!
 
 
 

Hall

 
 
Vi köpte tre extra kvadrat i hallen som egentligen var en del av trapphuset. Men dock en dåligt planerad yta som inte användes till något vettigt. Väldigt tur att vi då fick möjlighet att använda detta utrymmet till en ny hall med en större garderob.
 
Där den "gamla" garderoben var (höger på bild två) blir det nu istället en tvättstuga för att göra mer plats och ett lyxigare badrum! Tror det blir perfekt även fast vi "snor" en del yta. i det hörnet hade man max kunnat haft en malplacerad läshörna. Men jag hade nog ändå inte velat sitta precis utanför toan som finns till vänster.

Takfönster!

 
Nu blir det nya takfönster! Vi har fått bygglov för tre nya takfönster, ett i hallen och två som kommer sitta i kök/matsal. Kommer bli en helt annan känsla i hela lägenheten med mer ljusinsläpp. Dessutom blir det en ny glasdörr och ett nytt glasfönster under de stora takfönatrena i köket/matsalen! Kommer bli grymt!

Adam och Albins matstudio!

 
I går var jag och två tjejkompisar och åt på Adam och Albins matstudio! Me love! Så jäkla gott! Hela konceptet bestod av rätter i mellanstorlekar med priser mellan 85kr till 295kr. Min favorit var helt klart råbiffen med murkla och tryffelolja! Matorgasm!

Ana-nanas!

 
Ge mig en ananas! Vet inte varför jag fått sån drille på dessa. Tycker bara de är härliga. Svensk design från Guldkroken som ligger i Hjo! Prislappen ligger mellan 150 upp till 1000 lappen. Men de verkar finnas en del i omlopp.