Orkidéer och House Doctor - Perfect match!

 Orkidéer från Ica - Kampanj 79 kr/stk // Vaser från House Doctor - 213kr (här)
 
Ett snyggt sätt att installera sina orkidéer istället för att använda en traditionell tråkig blomkruka. För visst är rötterna och barken vacker också? Tycker det blir lite mer stilrent att ställa dem i en glaskruka, sedan kommer de se snygga ut även när de inte blommar. Orkidéer mår dessutom bättre av att få sol och luft på rötterna, annars har de gärna en tendens att klättra ut ur krukan och de blir inte så snyggt däremot. Bilden nedan visar hur våra tidigare orkidéer såg ut, de blommar bra men rötterna är överallt och det är lite för spretigt för min smak. När den sedan hade blommat ut var de inte så kul att se på längre.
 
Orkidéer är väldigt lättskötta om man bara behandlar dem rätt. Man kan bada dem ordentligt en gång i veckan om man har dem i kruka, låt dem då stå i blöt tills barken sugit åt sig vatten och ställ sedan tillbaka dem i krukan utan vatten. Använd gärna lite orkidée näring någon gång ibland också. När man gjort som jag får man hälla vattnet direkt i men eftersom rötterna har mycket utrymme riskerar man inte att dränka dem, dessutom dunstar det bra under soliga dagar i vart fall. Om man vill att de ska blomma ofta ska man inte ha frukt, framförallt äpplen, framme då det dels gör att blommorna blommar ut snabbare och att växten har svårt att börja blomma igen!
 
 

Kommentarer

Vad jag älskar orkidéer, så himla vackra är de verkligen! :D

Kika gärna in på min blogg och kolla senaste inlägget med lite kläder i ett collage o säg va du tycker e finast, liksom en kommentar tillbaka :) Skulle bli väldigt tacksam för hjälpen. Kram

2014-08-28 // 20:35:41
» Ida

Så fina!

2014-08-28 // 20:49:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback