Vola koppar

 
Då är äntligen även kopparkranen från vola på plats också! Tycker kranen blir väldigt snygg till cararra marmorn vi har i köket, blir en brytning som man inte hade fått till på samma sätt om kranen hade varit i tillexemel krom! Väldigt nöjd!
 
Eftersom nu även diskmaskinen fungerar så passade jag på att proppa in så många glas som fick plats, därav fick jag servera mig själv en kaffe i champagneglas. Lyxkaffe vill jag lova!

Flos 2097 Koppar

 
 
Äntligen är den uppe! Min kära ögonsten från Flos. Jag har verkligen vårdat denna som min bejbi, ingen ska få skada min kära kopparlampa! Den är helt underbar och präktig där den hänger över matsalsbordet! Åh, jag är så nöjd i synnerhet när den är limeted edition och helt slutsåld nu.

Chiligryta

Gryta - Le creuset
 
Ikväll blir det ett härligt långkok! Inte så svårt att göra som många kan tro, det är mest att slänga ihop alla ingridienser och sedan röra om lite då och nu! Detta är för 4portioner, men gör lite extra för långkok är alltid godare dageb efter!
  • 800 g Högrev
  • 2 msk Matolja
  • 150 g Rökt sidfläsk
  • 2 st Gul lök
  • 4 st klyftor Vitlök
  • 1 st Chillipeppar Röd
  • 1 st Chilipeppar Grön
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Kakao
  • 1 msk Spiskummin
  • 1 tsk Rökt paprikapulver
  • 1 tsk Timjan - torkad
  • 1 tsk Oregano - torkad
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 2 st Lagerbla
  • 400 g Hela Tomater Konserverade
  • 33 cl Öl över 2,8%
  • 1 dl BBQ-Sås
  • 4 dl Vatten
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
 
Enkel tomatsallad:
  • 2 st Kvisttomater
  • 0,5 st Rödlök
  • Olivolja
Guacamole:
  • 2 st Avokado
  • Guacamole mix (eller krydda själv
Övrigt:
  • 70 g Salladsmix
  • 1 st krukor Koriander - färsk
  • Gräddfil
  • 1 påse majs chips
 
Gör så här:

Skär högreven i grova bitar och sidfläsket i små tärningar. Finhacka löken och chilipepparn, riv vitlöken. Bryn köttet runt om på hög värme i olja i en gryta. Tillsätt fläsk, lök, vitlök och chili och blanda runt. Blanda ner tomatpuré, kakao och kryddor. Hacka de konserverade tomaterna. Häll på tomater, öl, barbequesås och vatten. Krydda med lite salt och peppar.

Låt sjuda under lock cirka 2 timmar. Rör då och då. Ta av locket och låt koka ihop tills köttet är helt sönderkokt, cirka 30 minuter. Chilin ska vara rejält ihopkokt och kladdig. Smaka av ytterligare en gång med salt och peppar.

Servera med sallad, koriander, gräddfil, guacamole och nachochips.

Recepet är hämtat från Markus Aujalays bok ”Höst - och vintermat” (Nygren & Nygren) dock lite modifierat med tillbehören!