Rispappersrullar

I går blev det rispappersrullar till middag! Ett bra rawfood alternativ som är väldigt gott. De bästa är att man kan slänga i vad än man tycker är gott eller bara de grönsaker man har hemma i kylskåpet. I mina rullar hade jag i går; Minimajs, Majs, Basilika, Crabstick, Lax, Gurka, Mango, Böngroddar, Sallad, Morot och Chili att variera med.
 
Avokado är annars ett hett tips också, men jag hittade dessvärre inga mogna i går. :(
 
Till de köpte jag färdig Peanut Rice Paper Sauce. Men de bästa såserna till detta är ändå min hemmagjorda fisksås och även en egen sås jag gjorde lite på känn.
 
Vietnamesisk rispappersås(nouc cham):
          ♥  1/2 dl vatten
          ♥  1/2 dl Fisksås
          ♥  1/2 dl Palmsocker, råsocker (jag tog honung på känn)
          ♥  2 st Lime
Sen har man i vitlök, chili och ingefära om man vill. Denna sås ska gärna stå och dra ett tag för att få ut alla smaker.
 
Amanda's Sesam sweet chili sås:
          ♥  1/2 dl Thai sweet chili
          ♥  1 msk fisksås
          ♥  1 msk sesamolja
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback