GHD

 
Jag har ju självfall i mitt hår och har därför aldrig förstått de här med föning. Mitt hår blir bara stort och burrigt och jag känner mig som Hagrid i Harry Potter varje gång. Men nu har jag gjort ett helhjärtat försök att råda bot på situationen, kan frissörer kan jag! Därför har jag kittat upp mig på följande:
 
♥ Argan Secret Miracle 10 - Arganolja för som vårdar håret, ger det glans och närring och dessutom skyddar håret mot värme. Jag gillar den då den känns fräsch och naturlig. Brukar även krama i lite extra i topparna då de känns torra och tråkiga.
♥ Macadamia Rundborste - En keramisk rundborste med svinhår (skonsamt ska det vara). Keramiken gör att värmen fördelas över hela borsten och förkortar torktiden. Svinhår är skonsamt då de är naturhår som inte har några kanter eller skarvar (vilket plastborstar oftast har) Dessutom hjälper den till att fördela fukten i håret och göra det glansigt.
♥ GHD Hairdryer - Jonisk teknologi vilket bidrar till en snabbare torking samt att det motverkar frissighet och lämnar ett mjukt glänsande resultat.
♥ Sebastian Shaper Zero Gravity - Denna produkt använder min frissör på mig, och jag kan nog kalla det kärlek vid första ögonkastet. Jag har aldrig varit med om en hårsprej med så bra stadga som inte känns stel och konstig. De märks inte ens att man har någon sprej i håret.

Hundstrumpor

 
Eftersom det blir sprillans nytt parkettgolv håller vi på att exprimentera redan nu med hur vi ska få hunden att inte repa upp hela golvet. Man kan ju inte kapa alla klor på stackarn liksom. Och det sliter något fruktansävrt när han springer omkring och leker (bla därför de förra golvet ryker).
 
Detta är ett alternativ, hundsockor.. Vi trodde dock att sockorna var röda när vi köpte dem men de visa sig vara rosa, stackars pojke. De fungerar dock inte såbra då de lätt åker av så jag antar att vi fåt hitta på något annat.
 

Missoni

Om man startar en prenumeration på ELLE denna månad får man två små missoni handukar! (8 nummer elle + 2 missoni handdukar = 259 kr). Du får två sjukt snygga handdukar och 8 tidningar att pryda vardagsrummet med. Kan det bli bättre?!
 
Jag vart helt överlycklig när jag såg detta, jag var lite orolig över att badrummet skulle bli trist och tänkte att jag skulle ha enfärgade handdukar i tex grönt eller turkos-blå. Men jag hade tydligen förträngt min kärlek till Missoni-mönstret och glömt bort att det faktiskt finns Missoni home med detaljer i denna fantastiska färgskala. Och jag vet ju bara att detta kommer bli SÅ snyggt till den gråa Carrara marmorn! Men antar att detta blir en dyr historia, för även fast det var ett pangpris på dessa handdukar så ligger badlakanen på saftiga 875 kr/styck, och jag kommer ju behöva några stycken.
 
Kostar att ligga på topp, kunde ju varit värre, eller?
 

Moodboard

 
 
 
 
För att få någon slags röd tråd och knyta samman de tankar och idéer man har är det alltid bra att göra moodboards för varje rum. Sen behöver man nödvändigtvis inte köpa de man har plockat ut, det ska mest vara en fingervisning över stilen och färgvalen.
 
Jag tycker jag fått ihop de flesta rummen ganska bra förutom balkong och vardagsrum där jag är lite splittrad över vilket spår jag ska välja.
 
Genomgående för hela lägenheten kommer vara råa material, jag tänker mig carrara, och rustikt golv som bryter av med detaljer av metall och trä.
 
Hallen kommer ha Carrara C golv och vita garderobsdörrar. Jag tänker mig ett halvrunt litet bord för där man kan lägga av sig direkt när man kommer in. Sedan en stor spegel! Helst vill jag ha en platsmåttad där kopparröret som finns med ska komma rakt ur spegeln och tjäna som en klädhängare. Frågan här är bara om jag kör på de svarta eller vita spåret i möblemanget här. Beror kanske lite på vad man hittar när det väl är dags.
 
Även i badrummet kommer jag ha Cararra, en vit kommod och en påläggshandfat. Carraran kommer jag även låta klättra upp bakom kommod och toalett som kommer vara på samma vägg. Det kommer bli en liten avsats och sedan en spegel över hela väggen. Vårt badrum är ganska litet så de är bra med en spegel som får allt att kännas större.
 
Tanken i köket är lite Svensk. Det ska vara "ljust och fräscht" även här med en blandning av olika material såsom läder, metall och natursten. Tror det kan bli riktigt bra!
 
I sovrummet kommer jag nog välja en dovare ton på väggarna för harmonins skull. Grått, svart, vitt, trä och glas. Näe, de blir bra de här !
 
 

Nu kör vi... eller?

 Jag förstår varför folk börjar blogga. Jag har gjort en del knapphändiga försök men det är inte förens nu när jag står mitt uppe i en renovering jag förstår till fullo. Det finns så mycket tankar jag sitter med, material, inredning, en cm hitåt eller en ditåt? Bara beslutet om vilken spolknapp man ska ha i badrummet skapar ångest. Det är många beslut på kort tid och så mycket information man bearbetar utan att dela med sig av sina slutsatser. Dessvärre har jag mindre tid än någonsin med jobb på dagar och beslut om inredning på kvällar.
 
Men nu har min blogg officiellt bytt inriktning. Ni ska få följa med på mitt projekt, men vi har dock redan kommit en bit på vägen. Vi har flyttat väggen i hallen och fått ytterligare 3kvm till hall, satt upp 3 st nya takfönster, rivit badrum och balkong. Nu börjar det roliga... eller?