Läshörna

Bokhylla -string // Vas - house doctor // Batwing/butterfly stol - Lauritz // Fårskinn - Ikea "Ludde" // Tidningsställ - Designtorget
 
Äntligen börjar det bli lite hemtrevligt! Så här ser vår nya läshörna ut. Jag är riktigt höjd över resultatet! Nu fattas dock bara en AJ lampa samt någon matta! Min favoritplats eftersom det otroligt nog är väldigt avkopplande när man väl har tid att sätta sig och läsa en bok eller någon av de snygga Elle tidningarna som dessutom utgör en betydande del i möblemanget!
 
/A

Budget

Bordslampa - Ellos Home - 349kr
 
 
Jag tycker det är roligt att vanliga klädbutiker börjar få upp ögonen för de här med inredning, dessutom när de gör de väldigt bra som tex H&M Home och numera en ny favorit Ellos! Även om jag kanske inte förespråkar mer konsumtion blir inredning mer lättillgängligt för en vanlig person som inte har möjlighet att lägga flera tusen för att uppdatera med nya detaljer.

Äppelmos med whisky och kanel!

 
Förra helgen spenderade jag på Island för en liten weekend. Min första weekend någonsin då jag annars föredrar att åka på längre resor. En uppdatering kommer innom kort med bilder och en lite utförligare beskrivning.
 
De jag egentligen ville komma till är att tusan vad man får energi även fast en weekend är väldigt hetsig, jag är förvisso alltid trött på mogonen, men när jag väl kommer upp känner jag mig full av energi trort att jag är lite små förkyld. I går kväll passade jag dessutom på att koka lite äppelmos med en twist av whisky och kanel! Det är väldigt enkelt då jag även föredrar lite äppelbitar istället för bara pure.
 
----
 
Mitt recept för denna skapelse:
 
ca 20 stora äpplen (jag har Ingrid-marie)
3 dl äppeljuice
4 msk whisky
2 kanelstänger
1 krm askorbinsyra per liter äpplen (ca 2 liter blev mitt)
Några matskedar socker (ca 2 msk tog jag) beroende på äppelsort och personlig smak
 
Skala och kärna ut alla äpplen. Slå på äppeljuice, whisky och lägg i kanelstängerna. Låt skjuda ca 20-30 minuter och rör om ofta. När äpplena börjar bli mjuka kan du mosa dem med sleven. Blanda ihop sockret och askorbinsyran, fördela över moset och rör om. Häll i steriliserade burkar eller portionspåsar du enkelt kan frysa.
 
----
 
Nästa gång (blir väl nästa år eftersom mammas äpplen är slut) hade jag tänkt kanske till och med mixa äpplena för att minska koktiden och därmed behålla mer smak och näringsämnen. Villket jag givetvis kom på i efterhand...
 
Jag vill ha mitt mos så "rent" som möjligt men dessvärre behövs askorbinsyran för att motverka att moset blir brunt och tråkigt, jag försökte undvika detta, men efter att ha läst lite blev det att springa ner till affären igen, detta är dock som vanlig citronsyra och verkar dock inte ha någon koncerverande effekt.
 
Det är viktigt att steriliserar burkarna. Detta gör du i ugnen på 100 grader ca 10 min, eventuella gummiringar kokas nån minut. Häll moset i burkarna medan de är varma! Klart! :)
 

Jag vann!

Under vår tid vi renoverat har jag snubblat över bloggen Trendspanarna.nu ett antal gånger och de var tur att jag även gjorde så en torsdag för snart två veckor sedan då de hade en tävling på bloggen. Jag fick dels terapin att skriva av mig lite frustration över vår renovering och vann därtill deras andrapris som var två vackra kuddar från Lidby Living. Vilken oerhörd lycka! Jag hoppa runt av glädje, detta är nog de första jag någonsin vunnit och dessutom känns det skönt att någonting går vår väg under denna renoveringen. Det var dessutom precis sådanna kuddar som kommer bli perfekta i vår nya soffa som förhoppningsvis anländer snart!
 
Mitt terapi inlägg:
 
2:pris (2 kuddar) är A
Kan det ens kallas OTUR? Jag och min sambo är i slutfasen av en extremt långdragen renovering (snart ett år när det var beräknat att ta 3 månader) av vår vindsvåning som har gått fel från början till slut. Man kan nog inte ha mer otur än vad vi har haft och vid de här laget känner vi oss ganska luttrade. Inte en enda sak har fallit på plats utan att det på något sätt har gått åt skogen först och de flesta moment i renoveringen har vi varit tvungna att göra om två gånger eller komplettera vilket blivit extremt dyrt i slutändan. Detta trots att vi enbart använt oss av erkända etablerade byggfirmor som dessutom erkänt sin skuld. Hur som är alla byggnationer klara, det mesta är redan gjort och resultatet blev medelmåttigt i många fall men alternativet är att tex riva hela badrummet eller få lite kompensation vilket vi väljer eftersom vi inte kan vara ”hemlösa” längre. Hur som, nu när vi har börjat beställa möbler har inte en enda grej fallit på plats där heller, soffan vart turkos-blå när den skulle vara grå, matbordet var helt repigt och jordigt(!), kranen till köket stoppades i kvalitets kontrollen och var tvungen att göras om = 2 månader extra, dessutom glömde de skicka med en del = 1 månad till mm. Vi har så att säga gett upp för tillfället, så att vinna ens en enda av dessa kuddar som jag kan överraska min sambo med skulle göra mig så oerhört glad, dels för att vi kan behöva en aning tur och för att det är precis sådana jag sett framför mig (när väl den rätta soffan kommer).
 
 
 
Efter lite beslutsångest blev det i vart fall tillslut dessa två:
 
 
 

Zorro

 
 
Det bästa med att ta löprundor är att få springa med Zorro, gladare hund får man leta efter. Han tycker allt är så himla kul och sporrar och motiverar mig till att springa längre och snabbare. När man väl är i "mål" med löprundan har han alltid energi kvar att busa och leka. Jag rycks med i den enkelheten han har som man även ser hos barn. Han blir liksom lycklig för allt, tillexempel när han hitta en pinne, för att inte tala om när han hitta den där punkterade bollen. Man verkligen ser på honom när han är lycklig och de värmer mitt hjärta varje gång.