Balkongdrömmar!

 
 
Nu är förvisso säsongen för utomhusväxter över, men jag vill ändå tipsa om den här sjukt snygga lösningen för att göra en espalier på uteplatsen/balkongen. Får se om jag lyckas ta mig an detta projekt i vår. Vi skulle nämligen behöva en espalie för att skydda insynen från ena hållet nu när bygget med våra takterasser äntligen är klart och vi nu mer kan se våra grannar, sjukt trevliga, men stämningen blir ändå lite tryckt när man vistas på balkongerna samtidigt. Jag har dock inte bestämt om jag vågar låta krukorna hänga på utsidan, villket skulle vara mest praktist för att behålla så mycket utrymme på balkongen som möjligt. Men det blir väl ett problem i vår! Då ska det nämligen byggas trall och fixas till med lite annat också!
 

Serax växthuskruka

Miniväxthus från Serax ca 240 kr
 
När vi ändå är inne på växthus, i går innan min löprunda sprang jag av en slump förbi "Betonggruvan" på Sveavägen 133 där jag råka slänga ett öga genom rutan och blev tvungen att avbryta uppvärmingen. Jag såg nämligen denna kruka/miniväxthus och tänkte att om man har lite plats över på diskbänken, alternativt köksbordet, vore det perfekt att ställa hela örtkrukan eller kanske till och med plantera direkt i denna. Perfekt eftersom det är både snyggt och praktiskt då det bara är att lyfta av kupan om man har gäster, så kan man plocka färska örter som inte vissnar efter två dagar. Ni vet var jag menar, denna dåliga kvalitet när man köper en örtkruka i affären, så less på det! 
 

It's all about the details

 
Ibland har man tydligen köpt hem lite inredningsdetaljer så man förtjänar en liten kärlekskråka!
 

DIY växthus

 
Jag har länge letat efter det perfekta växthuset att odla egna örter i. Jag har till och med tänkt att jag ska bygga ett själv, men jag har inte riktigt förstått hur jag skulle få till det (man har ju inte all tid i världen heller) eftersom det ändå är lite svårt att få tag på glas osv. Jag hade tänkt fråga vår glasmästare som ska göra spegeln i badrumet om de har två likastora bitar glas som man kan använda och göra något slags skåp. Men de blir ju meckigt eftersom man då måste hitta några lämpliga lister och sedan bygga ihop allt. Men SEN trilla jag över denna bild på pintrest och poletten trillade ner! SÅKLART! Det är ju bara att ta tavelramar, enkelt, redan måttat med både glas och ram. Dessutom kan jag fortfarande bygga det som jag vill det vill säga smalt och lite högre så det blir två våningar! Så nu ska det byggas eftersom jag aldrig hittar det jag vill ha ändå.
 
Nu gäller det bara att hitta rätt mått på några prisvärda ramar! Får se hur de går, eller om jag hittar mitt dröm örthus!

Orkidéer och House Doctor - Perfect match!

 Orkidéer från Ica - Kampanj 79 kr/stk // Vaser från House Doctor - 213kr (här)
 
Ett snyggt sätt att installera sina orkidéer istället för att använda en traditionell tråkig blomkruka. För visst är rötterna och barken vacker också? Tycker det blir lite mer stilrent att ställa dem i en glaskruka, sedan kommer de se snygga ut även när de inte blommar. Orkidéer mår dessutom bättre av att få sol och luft på rötterna, annars har de gärna en tendens att klättra ut ur krukan och de blir inte så snyggt däremot. Bilden nedan visar hur våra tidigare orkidéer såg ut, de blommar bra men rötterna är överallt och det är lite för spretigt för min smak. När den sedan hade blommat ut var de inte så kul att se på längre.
 
Orkidéer är väldigt lättskötta om man bara behandlar dem rätt. Man kan bada dem ordentligt en gång i veckan om man har dem i kruka, låt dem då stå i blöt tills barken sugit åt sig vatten och ställ sedan tillbaka dem i krukan utan vatten. Använd gärna lite orkidée näring någon gång ibland också. När man gjort som jag får man hälla vattnet direkt i men eftersom rötterna har mycket utrymme riskerar man inte att dränka dem, dessutom dunstar det bra under soliga dagar i vart fall. Om man vill att de ska blomma ofta ska man inte ha frukt, framförallt äpplen, framme då det dels gör att blommorna blommar ut snabbare och att växten har svårt att börja blomma igen!
 
 

No words needed

 
...except for...
 
Thank you celsius! En bättre löprunda och fint väder dagen till ära! Snitt 4:40 per km fast totalt bara 3,52 km förvisso. Börjar lite lätt, har ju faktiskt haft en lat sommar. Träningsverken sen gårdagens Muay thai börjar smyga sig på också. Känns skönt att vara igång igen!

Lampor

 
Koppar // Mässing // Krom - Åhlens 179kr/sk
 
Riktigt snygga och prisvärda lampor från Åhlens med metallsockel. Snyggt att hänga över ett öppet kök, över matbordet eller i sovrumet. Lite inspirationsbilder;
 
 
 
 
 
 
 

Kopparskål med marmorlock

Kopparskål med marmorlock från Base 212 designad av Mette Hagedorn
 
Jag får inte riktigt grepp om hur stor denna kopparskål är, men den är 12 eller 18 cm i diameter vilket jag räknar som ganska stor burk. Sjukt snygg och helt rätt i tiden. Dock ska man bara klura ut vad man ska ha den till! Jag skulle dock vilja ha en mini på ca 6-7 cm i diameter som man kan ha salt i.

Koppar frukt!

Bild: http://38kvd.wordpress.com/
// Koppar päron 249kr - Åhlens // Koppar äpple 249kr - Åhlens //
 
Tidigare la jag upp bilden på äpplet! Nu har den fått sällskap av päronet! Så snyggt att ha i badrummet med padds i äpplet och topps i päronet! Jag saknar dock en tredje frukt, det blir dålig symetri med endast två stycken. Men eventuellt kan man köpa ett litet ljus i koppar.
 
 

Oska

 
Det var verkligen ett jäkla oskväder som drog in över Stockholm igår. Har ju varit några nu på sistone, men jag har lyckats missa alla. Jag älskar när det blixtrar och dundrar! Är så mysigt och häftigt att se allt när man sitter inne i det

Rambo

Jag är så glad för att du är en vän för livet, jag är så ledsen för att liv är olika långa. Jag är så lycklig som fick bli din vän, för att du fick mig att skratta genom tårarna när livet var tungt. Kommer aldrig glömma dig, kommer alltid sakna dig. Kommer alltid skratta genom tårarna.
 
 Två år känns som igår.
 

Kommer alltid älska den där hemska bilden bara för att du kalla mig för Joelbitar och vi skrattade åt den!


Stockholms skärgård

 
 
 
 
 
Bild 1-4: Stora halsholmen // Bild 5: Fjäderholmarna
 
Efter en helt fantastisk helg i skärgården är jag nu tillbaka bakom datorn på kontoret. Jag har verkligen lyckats pricka vädret perfekt hela sommaren, de få gånger det varit riktigt busväder har jag vart på annna ort! Mycket nöjd med denna sommaren. Känns skönt att ha lite nya batterier och ideer att börja med också!
 
Stay busy!
A

Glamour

 
Vardagslyx på hög nivå! Är dock glad att kunna flytta hem igen även om allt inte är helt klart ännu! Renoveringen drog minst sagt ut på tiden och vi har bott borta dryga 6 månader!
 

Marmor och koppar

 
 
Bild 1: Stol från Fritz Hansen // Hjorthorn från Antikmässan // Tändsticksask här // Bord från House doctor // Cararra fat från Hay
Bild 2: Klong Patina stor, klart glas // Klong Patina liten, klart glas
 
Sneak a peak på vårt arbetsrum och vårt kök! Jag har blivit helt frälst av stilen i gråskalor, carrara marmor och koppar. Det verkar inte som att jag kan få nog, och jag har redan två 2 meters Örsjö star skenor som ska upp i taket, en floslampa limeted i koppar, Klong patina oljelampa i två storlekar samt att vi snart kommer kunna installera en specialbeställd Vola kopparkran i köket! Jag känner att det inte är nog än.
 
I badrummet är jag ute efter 3 stycken kopparburkar till badrummet att förvara tops och annat. Sen måste det nog vara nog, fast kan det bli för mycket koppardetaljer? Inte ännu tror jag, dock kommer jag låta arbetsrummet och sovrummet vara, vilket inte var planen från början.
 
Jag vart också väldigt exalterad över H&Ms nya inredningskollektion "Subtle sophistication" som boostar min koppar-gårskala mani än mer och är ett kvitto på att hela stilen vi tillslut kommit fram till när vi renoverade vår lägenhet är ganska träffsäker och i tiden! Om det inte varit för att jag suttit och väntat på vår ugn som ska leverersas mellan kl 17-21 (härligt tidsspann) så hade jag hoppat på cykeln direkt och åkt och kollat på alla grejer!