Badrum

 
 
Badrummet börjar arta sig och snart ska vi få en spegel monterad! Är så konstigt att dse denna vägg varje morgon när allt annat är klart i övrigt, till och med en liten murgröna har jag fått in. Kommer bli väldigt bra är jag övertygad om.
 
Jag mötte mycket motstånd då jag bestämde att marmorn skulle fortsätta upp bakom toan och komoden. Först från byggarbetarna som som tyckte den skulle "ta för mycket" av rummet och efter det började även min sambo tveka. Jag stod på mig och det är jag glad för (och även sambon), tycker det blev väldigt bra om jag ska vara ärlig! Jag gillar kontrasterna. Om vi bara hade gjort golvet hade det mer kännts som en stenplatta mellan fyra höga väggar eftersom det är nästan 3 meter till tak på vår lilla toa.
 
Bättre bilder kommer när spegeln är på plats nästa vecka!
 

Work hard train harder!

 

DIY klädstång till hallen

 
 
 
 
 
 
Då har jag äntligen fått vardagen att gå ihop för att kunna göra mitt DIY projekt i hallen. Så här blev resultatet av mitt lilla projekt med kopparsprayen och klädstångshållarna!
 
Jag har haft denna ide i mitt huvud ett bra tag eftersom jag velat göra en tydligare avdelning mellan vart hallen slutar och resten av lägenheten börjar. Det gick inte att få tag på några beslag i koppar för att fästa stången i väggen, så det fick helt enkelt bli till att köpa silvriga hållare och spraya dem med kopparspray. I väggen har jag fäst medskruv men jag vill inte förstöra det nya marmorgolvet, så där har jag bara satt en möbeltass under och limmat fast avsågade skruvskallar. Jag är mycket nöjd med resultatet!
 
Sen är det fortfarande lite tomt i hallen, behöver få upp mysfakorn med en helkropps spegel, ett måste, och möjligen ett  väldigt litet bord med en blomma och ett ljus!

Lunchfys!

 
 
Så skönt att komma iväg på fredagar och köra lunchfysen på OdenpanFightGym. Man känner sig klar och kan ta helg i lugn och ro (läs: gott samvete)! Jag har definitivt en ny fredagsrutin!
 
Hoppar man lunchen får man dock köra en snabb en framför datorn!
 
2st Ägg
3st Champinjoner
1st Tomat
Lök
Vitlök
Salt
Peppar
Ruccola på toppen
 
Busenkelt och väldigt gott!
 

Burkar burkar burkar!

 
Kopparburk med läderstropp, Cozy Living
 
 
 
 
 
 
Marmorburk med kopparlock, Cozy Living
 
 
Dessa underbara burkar kommer från Cozy Living, och såklart är det danskarna som levererat igen! Pris från 139kr och återförsäljare hittar ni på Rörstrandsgatan i Stockholm (här)
 

Horn

299kr (här)
 
 
 
 
189kr (här)
 

Det här med horn har jag tydligen också fått en dragning till. Började nog med att jag var på antikmässan och kom hem med en ren-trofé. Jag har dock fortfarande inte valt vad jag vill göra med den, kan ha att göra med att jag känner mig ganska hemsk som har ett kranium av ett dött djur hemma.
 
Horn i metall är dock helt oorganiskt och inget att ha dåligt samvete över! Så jag funderar på att slå till på någon eller några av dessa skönheter!
 
H&M home är också med i matchen och har gjort riktigt fina lite billigare alternativ som jag hade tänkt slå till på innan jag hittade dessa ovan. Dock kontrar de bra med kapsylöppnaren som jag fortfarande är sugen på! Snyggt att ha liggandes framme brevid ljusstakarna för en enhetlig och genomtänkt stil på bordet.
 
 
99kr - H&M
 
 
 
79,50kr - H&M
 

Insektsburkar

Glasburkar 29kr styck (här)
 
Helt fantastiska burkar! Jag tänkter mig att ställa dessa på mitt Hay-marmorfat med kryddor i! Salt, peppar, chili, vitlök eller liknande.
 
Jag har blivit helt frälst av burkar... Problemet är ju bara att man alltid hittar en häftigare burk, så nu har jag samlat på mig ett antal som jag inte vet vad jag ska göra med. Man kan ju alltid fylla dem med något trevligt och ge bort!

Ridtur

 
Första ordentliga utomhusritten på 5år! Det sägs ju att "en gång hästtjej, alltid hästtjej..." Möjligt att det stämmer, för här är jag tillbaka på hästryggen helt plötsligt även om jag aldrig trodde jag skulle börja igen och dessutom finna det roliga med sporten. Jag kännde mig mer än klar sist så att säga! Fast efter två turer förstår jag även varför jag ändå kommer ha en avhållsamhet från sporten framöver också.

Step aside monday!

 
 
Thanks god for coffe some days!
 

Kaffe och våffla!

 
 
Sommarvärmen är tillbaka för en dag eller två! Åh så härligt det är, nästan så man får sommarkänslorna tillbaka också. jag han med en kaffe och våffla i solen innan vi åkte till Ikea och Hornbach för att köpa det sista till köket och mitt nya projekt!
 
Underbart mysigt (i vart fall fikat), framförallt med den fina servisen!

DIY in the making!

 
Nyfikna? Håll utkik efter mitt senaste projekt!

DORRE Frukskål i koppar

Fruktskål från DORRE - 249 kr
 

Jag lyckades få en glimt av denna fruktskål i serveras skyltfönster uppe i Norrtälje, sedan dess har jag inte kunnat sluta tänka på den. Dessvärre har det funnits annat som har haft prio ett nu när lägenheten precis har blivit bebolig så denna hamna lite i skymundan på min shoppinglista. Jag tog mig dock tid att börja leta efter den förra helgen men det visade sig såklart att den var slutsåld i hela innerstan. Efter att jag åkt runt och letat efter den på två Cervera där de har haft fel lagersaldo bytte jag taktik och började ringa runt till butikerna istället! Jag hittade ett exemplar som jag la undan och som min snälla Mammi sedan åkte och köpte åt mig. Dessvärre träffar jag inte henne så ofta som jag hade hoppats, men nu har jag en än större anledning !
 
Sjukt snyggt att ha gröna äpplen i, perfekt för mig som endast äter gröna äpplen! Koppar grönt och vår carrara skiva i köket, kan verkligen se det framför mig! Snyggt snyggt snyggt!
 
Denna skål var förvisso inte så dyr, men om du har en gammal gallerskål som du tröttnat på hemma är det annars bara att köpa lite kopparsprej på tillexempel panduro, och vips har du en ny korg att förälska dig i!